facebook firaesport twitter firaesport
 
Vilanova d'Escornalbou

CAMINADA DE MUNTANYA VILABOU: ERMITA DE LA ROCA-ARENY

DIUMENGE DIA 22 D'ABRIL

SORTIDA 09:05 H.

 

Distància: 6,69 km

Desnivell+: 306 m

Dificultat: Baixa/Moderada

PREU: 5 € (INCLOU ESMORZAR*)

INSCRIPCIONS: 

  • TANCADES:

                           

RECORREGUT:

COM A NOVETAT PODEU TROBAR LA DESCRIPCIÓ D'AQUESTA RUTA, LA FITXA TÈCNICA I TOTA LA INFORMACIÓ RELATIVA A PUNTS D'INTERÈS I QUÈ VEURE A LA WEB NATURA LOCAL

CLICA AQUÍ:

APROFITEU FIRAESPORT PER ENDINSAR-VOS EN AQUESTA INTERESSANT APLICACIÓ PART D'UN PROJECTE INTEGRADOR D'EINES TECNOLÒGIQUES, TENDÈNCIES EN DIFUSIÓ I TREBALL DE CAMP PER PROMOCIONAR EL PATRIMONI LOCAL DELS MUNICIPIS I SENSIBILITZAR LA GENT DE LA IMPORTÀNCIA DE LA NOSTRA HERETAT I DELS VALORS QUE AQUESTA APORTA A LA SOCIETAT.

 

DESCRIPCIÓ:

Partirem de l’atractiu nucli antic de Vilanova d’Escornalbou i caminarem en direcció sud entre petits horts a tocar de la riera primer i entre antics camps d’oliveres i avellaners, ara molts abandonats.

Seguirem el còmode camí de la Mare de Déu de la Roca, pràcticament pla fins a arribar als peus de la mateixa ermita. En aquest punt el camí s’enfila amb cert pendent sobre un terra singular de gresos rogencs, a on queda patent l’acció de l’home en diferents elements picats a la mateixa roca, com ara esglaons i bancs per seure.

L’entorn de l’ermita de la Mare de Déu de la Roca i Sant Ramon és senzillament espectacular, no només l’edifici en si, si no les roques sobre les quals han estat construïdes i el paisatge que ens envolta.

Un cop visitat l’entorn de l’ermita, anirem a buscar el camí de l’Areny i caminarem sobre les Escaletes del Diable, aquestes picades a la mateixa roca. Un camí sinuós, i de vegades perdedor, entre les roques ens va endinsant en un paisatge verd i vermell que sembla transportar-nos a un altre planeta. Una infinitat de formes capritxoses sobre l’arenisca vermella ens deixaran bocabadats.

A la roca del Migdia, canviarem el rumb i ens dirigirem en ascens fins al turó de l’Areny, a on unes vistes de 360 º a pràcticament la totalitat del Baix Camp ens sorprendran amb tota seguretat. Des d’aquest punt i fins al Coll Roig observarem diferents canvis en l’estrat rocós passant del vermell al gris i viceversa.

Seguirem ara en descens el camí de Coll Roig fins a retrobar el camí d’anada i seguir-lo sense dificultats fins al punt d’inici.

 

MES INFORMACIÓ:

 

                                       

enrera / atràs