facebook firaesport twitter firaesport
 
22 i 23 d'Abril a Vilanova d'Escornalbou

CAMINADA DE MUNTANYA VILABOU

DIA 23 D'ABRIL

SORTIDA: 09:00 H

Atenció! Recorregut modificat. Vegeu el nou plànol

Distància: 12,83 Km.

Desnivell: +460 m

Dificultat: Mitja

COST: 8 € (INCLOU ESMORZAR* I AVITUALLAMENT)

INSCRIPCIONS: TANCADES. CAL QUE US INSCRIVIU A FIRAESPORT (RECEPCIÓ) A PARTIR D'UNA HORA ABANS DE LA SORTIDA DE LA CAMINADA*

  • NOM, COGNOMS i DNI DEL PARTICIPANT.
  • EN CAS DE MENORS, TAMBÉ NOM,  COGNOMS I DNI DEL RESPONSABLE QUE AUTORITZA.

* ES PODRÀ FER LA INSCRIPCIÓ EL MATEIX DIA DE LA CURSA, PERÒ CAL TENIR EN COMPTE QUE EL NÚMERO D'ESMORZARS ÉS LIMITAT I PER TANT LA ORGANITZACIÓ NO PODRÀ GARANTIR QUE LES PERSONES QUE S'APUNTIN EL MATEIX DIA DE LA CURSA EN TINGUIN. ACONSELLEM QUE FEU LA INSCRIPCIÓ ABANS DE LA DATA DE LA CURSA.

 

RECORREGUT:

Sortirem del recinte de FiraEsport per fer un mig quilòmetre pel nucli del poble i agafar la pista que condueix cap al Sender que puja al Coll Roig. Allà es troba la desviació de la passejada, que pujarà cap a l'esquerra, amb la caminada de muntanya.

Baixarem direcció al Pla del Pagès fin trobar la carretara de Mont-roig a Colldejou (T-322) que travessarem per sota a través d'un pont.

Un cop a l’altra banda de la carretera, començarem una pista direcció est amb una lleugera pujada que ens anirà fent guanyar cota tot vorejant a l’esquerra del Barranc de Rifà.

Al km 7,5 aproximadament, tombarem a la dreta, direcció nord, creuant de nou la carretera, per sota d’un pont de la carretera.

Continuarem la pujada, ara més pronunciada, alternant pista i sender, fins al peu del Bec de la Gallina Cega, Un cop hem arribat als 8 km de cursa i assolida una cota de 460 m, planejarem per un sender fins arribar al trencall del PR-88, que seguirem a la dreta i ens portarà fins al Coll de la Desenrocada, on trobarem l'avituallament. Aquest paratge és l'indret on les roques presenten una semblança extraordinària amb les formes de les obres de Gaudí i sobre el que ja s'han iniciat els tràmits per declarar-ho Bé Cultural d'Interés Local (BCIL) a fi de poder preservar-lo per generacions futures. Vegeu "El lloc que va inspirar Antoni Gaudí - Revista Sàpiens juny 2016"

Per un seder recuperat, direcció est, farem cap una pista que durà al Coll de l’ Algar.

Continuarem baixant per una pista que durà fins a una gravera, que creuarem per un pas marcat i d’aquí agafarem el camí de Rifà.

Un quilòmetre abans d’arribar al poble agafarem a l’esquerra, direcció nord, la drecera del camí de l’Aubaga que ens portarà directament a Vilanova d’Escornalbou.

 

 DESCARREGA EL TRACK: 

                                           

enrera / atràs